Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Doğa Bilim ve Sanatla Gastronomi Sema Ekincek

Doğa Bilim ve Sanatla GastronomiGastronomi Eğitiminde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Uygulamalar

Liste Fiyatı : 180,00TL
İndirimli Fiyat : 144,00TL
Kazancınız : 36,00TL
Havale/EFT ile : 141,12TL
9786254334375
102170
Doğa Bilim ve Sanatla Gastronomi
Doğa Bilim ve Sanatla Gastronomi Gastronomi Eğitiminde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Uygulamalar
144.00

“Nitelikli yemek yeme bilimi ve sanatı” olarak tanımlanan gastronomi, sağlık bilimlerinden teknolojiye, fen bilimlerinden beşerî ve sosyal bilimlere kadar pek çok farklı disiplinle ilişkisi olan bir bilim dalıdır. Bu alanın uygulayıcılarının da gastronomi ile ilişkili olarak doğa, bilim, sanat, kültür ve teknoloji gibi birçok alanda bilgili ve yetkin olması beklenmektedir.
Bu kitapta gastronominin disiplinlerarası yönü ele alınmaktadır. Kitap, temel olarak geleceğin şef adaylarının gastronomi ile ilişkili olan disiplinleri tanımalarını; doğa, bilim, sanat, kültür ve yemek arasındaki bağlantıyı kurabilmelerini amaçlamaktadır. Bu bağlantının kurulabilmesi için alanında uzman eğitmenler ile birlikte deney, bilimsel gezi, saha çalışması, yaratıcı drama ve sanat uygulamaları içeren etkinlikler tasarlanmış ve bilimsel temelleri ile açıklanmıştır.
Gastronominin disiplinlerarası yönünün anlaşılabilmesi için yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan yenilikçi öğrenme uygulamalarının sunulması büyük önem taşımaktadır. Kitabın; gastronomi alanındaki eğitmenler, araştırmacılar ve öğrencilerin yanı sıra gastronomiye ilgi duyan tüm okuyuculara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

  • Açıklama
    • “Nitelikli yemek yeme bilimi ve sanatı” olarak tanımlanan gastronomi, sağlık bilimlerinden teknolojiye, fen bilimlerinden beşerî ve sosyal bilimlere kadar pek çok farklı disiplinle ilişkisi olan bir bilim dalıdır. Bu alanın uygulayıcılarının da gastronomi ile ilişkili olarak doğa, bilim, sanat, kültür ve teknoloji gibi birçok alanda bilgili ve yetkin olması beklenmektedir.
      Bu kitapta gastronominin disiplinlerarası yönü ele alınmaktadır. Kitap, temel olarak geleceğin şef adaylarının gastronomi ile ilişkili olan disiplinleri tanımalarını; doğa, bilim, sanat, kültür ve yemek arasındaki bağlantıyı kurabilmelerini amaçlamaktadır. Bu bağlantının kurulabilmesi için alanında uzman eğitmenler ile birlikte deney, bilimsel gezi, saha çalışması, yaratıcı drama ve sanat uygulamaları içeren etkinlikler tasarlanmış ve bilimsel temelleri ile açıklanmıştır.
      Gastronominin disiplinlerarası yönünün anlaşılabilmesi için yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan yenilikçi öğrenme uygulamalarının sunulması büyük önem taşımaktadır. Kitabın; gastronomi alanındaki eğitmenler, araştırmacılar ve öğrencilerin yanı sıra gastronomiye ilgi duyan tüm okuyuculara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

      Stok Kodu
      :
      9786254334375
      Boyut
      :
      16x24
      Sayfa Sayısı
      :
      280
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2022 Haziran
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat