Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
Güneş Tıp Temel Beslenme ve Diyetetik Türkan Kutluay Merdol

Güneş Tıp Temel Beslenme ve Diyetetik

Liste Fiyatı : 149,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 49,67TL
Havale/EFT ile : 146,02TL
Temin süresi 3 iş günüdür.
9789752779372
32148
Güneş Tıp Temel Beslenme ve Diyetetik
Güneş Tıp Temel Beslenme ve Diyetetik
149.00
Temel Beslenme ve Diyetetik
Temel Beslenme ve Diyetetik Kitabı, beslenme ve diyetetik bilimi alanında yayınlanmış en son bilimsel yayınlardanyararlanılarak konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmıştır.
Bilimsel makalelerden ve pratik bilgi ve uygulama örneklerinden oluşan bir kitap olarak önemli bir boşluğu doldurur niteliktedir.
Kitap, özellikle üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için önemli bir temel ders kitabı olarak kullanılabilecek olmasının yanı sıra pek çok alanda görev yapan değerli meslektaşlarımız için de önemli bir başucu kitabıdır.
Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgilenenlerin bir kaynak kitap olarak kullanabilecekleri nitelikte müfredatla uyumlubir yayındır.
İçindekiler:
1. Beslenme ve Diyetetik: Tarihçe
2. Besin Ögelerinin Vücuttaki Fonksiyonlarına Genel Bir Bakış: Yeterli, Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Temel Özellikleri
3. Bireylerin Beslenme Durumlarının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
4. Günlük Tüketilmesi Gereken Besin Miktarları ve Beslenme Rehberleri
5. Et ve Süt Üretim Tekniklerinde Yaşanan Değişmeler, Beslenme Düzenimize Yansımaları
6. Dünyada Üretilen Sebze ve Meyve Çeşitliliği, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
7. Dünyada Kullanılan Tahıl Türleri, Ürünleri, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
8. Hastanede Yatan Çocukların İzlemi, Hastanın Beslenme Durumunun İncelenmesi
9. Çocukluk Çağı Tip 1 Diyabeti ve Beslenme Tedavisi
10. Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
11. Diyabette Öğün Planlamasında Karbonhidrat Sayımı ve Önemi
12. Kemoterapi ve Radyoterapi Alan Hastalarda Diyet Tedavisi İzlemi
13. Renal Yetmezliği Olan Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
14. Son Dönem Karaciğer Yetmezliğinde Beslenme Durumunun Saptanması
15. Bariatrik Hastaların Diyetlerinin İzlenmesi
16. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar
17. Toplu Beslenme Servisi (TBS) Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları
18. Menü Analizi ve Güncel Yaklaşımlar: Menü Mühendisliği
19. Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Oluşan Katı Atıklar ve Yönetimi
20. Hastane Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Hastane Malnutrisyonundaki Rolü
  • Açıklama
    • Temel Beslenme ve Diyetetik
      Temel Beslenme ve Diyetetik Kitabı, beslenme ve diyetetik bilimi alanında yayınlanmış en son bilimsel yayınlardanyararlanılarak konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmıştır.
      Bilimsel makalelerden ve pratik bilgi ve uygulama örneklerinden oluşan bir kitap olarak önemli bir boşluğu doldurur niteliktedir.
      Kitap, özellikle üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için önemli bir temel ders kitabı olarak kullanılabilecek olmasının yanı sıra pek çok alanda görev yapan değerli meslektaşlarımız için de önemli bir başucu kitabıdır.
      Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgilenenlerin bir kaynak kitap olarak kullanabilecekleri nitelikte müfredatla uyumlubir yayındır.
      İçindekiler:
      1. Beslenme ve Diyetetik: Tarihçe
      2. Besin Ögelerinin Vücuttaki Fonksiyonlarına Genel Bir Bakış: Yeterli, Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Temel Özellikleri
      3. Bireylerin Beslenme Durumlarının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
      4. Günlük Tüketilmesi Gereken Besin Miktarları ve Beslenme Rehberleri
      5. Et ve Süt Üretim Tekniklerinde Yaşanan Değişmeler, Beslenme Düzenimize Yansımaları
      6. Dünyada Üretilen Sebze ve Meyve Çeşitliliği, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
      7. Dünyada Kullanılan Tahıl Türleri, Ürünleri, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
      8. Hastanede Yatan Çocukların İzlemi, Hastanın Beslenme Durumunun İncelenmesi
      9. Çocukluk Çağı Tip 1 Diyabeti ve Beslenme Tedavisi
      10. Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
      11. Diyabette Öğün Planlamasında Karbonhidrat Sayımı ve Önemi
      12. Kemoterapi ve Radyoterapi Alan Hastalarda Diyet Tedavisi İzlemi
      13. Renal Yetmezliği Olan Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
      14. Son Dönem Karaciğer Yetmezliğinde Beslenme Durumunun Saptanması
      15. Bariatrik Hastaların Diyetlerinin İzlenmesi
      16. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar
      17. Toplu Beslenme Servisi (TBS) Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları
      18. Menü Analizi ve Güncel Yaklaşımlar: Menü Mühendisliği
      19. Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Oluşan Katı Atıklar ve Yönetimi
      20. Hastane Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Hastane Malnutrisyonundaki Rolü
      Stok Kodu
      :
      9789752779372
      Boyut
      :
      16x24 cm
      Sayfa Sayısı
      :
      612
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      2
      Basım Tarihi
      :
      2023
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      149,00   
      149,00   
      2
      74,50   
      149,00   
      3
      49,67   
      149,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      149,00   
      149,00   
      2
      74,50   
      149,00   
      3
      49,67   
      149,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      149,00   
      149,00   
      2
      74,50   
      149,00   
      3
      49,67   
      149,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      149,00   
      149,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat