Güneş Tıp Temel Beslenme ve Diyetetik
Liste Fiyatı :
149,00TL
Taksitli fiyat :
3 x 49,67TL
Havale/EFT ile :
146,02TL
9789752779372
32148
https://www.pelikankitabevi.com.tr/gunes-tip-temel-beslenme-ve-diyetetik
Güneş Tıp Temel Beslenme ve Diyetetik
149.00
Temel Beslenme ve Diyetetik
Temel Beslenme ve Diyetetik Kitabı, beslenme ve diyetetik bilimi alanında yayınlanmış en son bilimsel yayınlardanyararlanılarak konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmıştır.
Bilimsel makalelerden ve pratik bilgi ve uygulama örneklerinden oluşan bir kitap olarak önemli bir boşluğu doldurur niteliktedir.
Kitap, özellikle üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için önemli bir temel ders kitabı olarak kullanılabilecek olmasının yanı sıra pek çok alanda görev yapan değerli meslektaşlarımız için de önemli bir başucu kitabıdır.
Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgilenenlerin bir kaynak kitap olarak kullanabilecekleri nitelikte müfredatla uyumlubir yayındır.
İçindekiler:
1. Beslenme ve Diyetetik: Tarihçe
2. Besin Ögelerinin Vücuttaki Fonksiyonlarına Genel Bir Bakış: Yeterli, Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Temel Özellikleri
3. Bireylerin Beslenme Durumlarının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
4. Günlük Tüketilmesi Gereken Besin Miktarları ve Beslenme Rehberleri
5. Et ve Süt Üretim Tekniklerinde Yaşanan Değişmeler, Beslenme Düzenimize Yansımaları
6. Dünyada Üretilen Sebze ve Meyve Çeşitliliği, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
7. Dünyada Kullanılan Tahıl Türleri, Ürünleri, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
8. Hastanede Yatan Çocukların İzlemi, Hastanın Beslenme Durumunun İncelenmesi
9. Çocukluk Çağı Tip 1 Diyabeti ve Beslenme Tedavisi
10. Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
11. Diyabette Öğün Planlamasında Karbonhidrat Sayımı ve Önemi
12. Kemoterapi ve Radyoterapi Alan Hastalarda Diyet Tedavisi İzlemi
13. Renal Yetmezliği Olan Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
14. Son Dönem Karaciğer Yetmezliğinde Beslenme Durumunun Saptanması
15. Bariatrik Hastaların Diyetlerinin İzlenmesi
16. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar
17. Toplu Beslenme Servisi (TBS) Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları
18. Menü Analizi ve Güncel Yaklaşımlar: Menü Mühendisliği
19. Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Oluşan Katı Atıklar ve Yönetimi
20. Hastane Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Hastane Malnutrisyonundaki Rolü
- Açıklama
- Temel Beslenme ve DiyetetikTemel Beslenme ve Diyetetik Kitabı, beslenme ve diyetetik bilimi alanında yayınlanmış en son bilimsel yayınlardanyararlanılarak konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmıştır.Bilimsel makalelerden ve pratik bilgi ve uygulama örneklerinden oluşan bir kitap olarak önemli bir boşluğu doldurur niteliktedir.Kitap, özellikle üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için önemli bir temel ders kitabı olarak kullanılabilecek olmasının yanı sıra pek çok alanda görev yapan değerli meslektaşlarımız için de önemli bir başucu kitabıdır.Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgilenenlerin bir kaynak kitap olarak kullanabilecekleri nitelikte müfredatla uyumlubir yayındır.İçindekiler:1. Beslenme ve Diyetetik: Tarihçe2. Besin Ögelerinin Vücuttaki Fonksiyonlarına Genel Bir Bakış: Yeterli, Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Temel Özellikleri3. Bireylerin Beslenme Durumlarının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler4. Günlük Tüketilmesi Gereken Besin Miktarları ve Beslenme Rehberleri5. Et ve Süt Üretim Tekniklerinde Yaşanan Değişmeler, Beslenme Düzenimize Yansımaları6. Dünyada Üretilen Sebze ve Meyve Çeşitliliği, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları7. Dünyada Kullanılan Tahıl Türleri, Ürünleri, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları8. Hastanede Yatan Çocukların İzlemi, Hastanın Beslenme Durumunun İncelenmesi9. Çocukluk Çağı Tip 1 Diyabeti ve Beslenme Tedavisi10. Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi11. Diyabette Öğün Planlamasında Karbonhidrat Sayımı ve Önemi12. Kemoterapi ve Radyoterapi Alan Hastalarda Diyet Tedavisi İzlemi13. Renal Yetmezliği Olan Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi14. Son Dönem Karaciğer Yetmezliğinde Beslenme Durumunun Saptanması15. Bariatrik Hastaların Diyetlerinin İzlenmesi16. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar17. Toplu Beslenme Servisi (TBS) Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları18. Menü Analizi ve Güncel Yaklaşımlar: Menü Mühendisliği19. Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Oluşan Katı Atıklar ve Yönetimi20. Hastane Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Hastane Malnutrisyonundaki RolüStok Kodu:9789752779372Boyut:16x24 cmSayfa Sayısı:612Basım Yeri:AnkaraBaskı:2Basım Tarihi:2023Kapak Türü:Karton KapakDili:Türkçe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim149,00149,00274,50149,00349,67149,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim149,00149,00274,50149,00349,67149,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim149,00149,00274,50149,00349,67149,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim149,00149,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.