Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%10
Baharat Otlar ve Soslar Serkan Şengül

Baharat Otlar ve Soslar

Liste Fiyatı : 390,00TL
İndirimli Fiyat : 351,00TL
Kazancınız : 39,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 117,00TL
Havale/EFT ile : 343,98TL
%10
Temin süresi 3 iş günüdür.
9786052548868
123801
Baharat Otlar ve Soslar
Baharat Otlar ve Soslar
351.00

Lezzeti bir araya getiren birçok unsur vardır. Tamamlayıcı dokunuşlar da diyebileceğimiz tat vermek, lezzet kazandırmak için en eski zamanlardan bu yana insanların baharatı, otları, bitki köklerini, ağaç yapraklarını/dallarını kullandıkları bilinmektedir. Bu noktada hangi otun, baharatın hangi tada sahip olduğu, yemeklere nasıl uyum sağlayacağı, tat bileşenleri, besin içerikleri önem kazanmaktadır. Bu bilgiler her ne kadar deneyimsel öğrenme sonucu gündelik hayata girmiş olsa da zaman içinde bilimsel bilginin de artmasıyla sonradan öğrenilen, merak edilen bir boyut kazanmıştır. Özellikle ekol mutfaklar olarak bilinen ulusal mutfakların bu bilgilerden elde ettiği deneyimler sonucu soslar ortaya çıkmış ve lezzetlendirme süreçlerinde mutfakların olmazsa olması konumuna gelmişlerdir. Ayrıca bu otların, baharatın nasıl yetiştiği, nasıl saklandığı, arta kalan kısımlarının nasıl değerlendirildiği ve mutfaklarda nasıl kullanıldığı da ilgilileri tarafından merak edilmektedir. Tam bu noktada hem akademik alanda yer alan akademisyenlere, öğrencilere kaynak sunma hem de sektör paydaşlarına ulaşma düşüncesi ile bu eser kaleme alınmıştır.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Açıklama
    • Lezzeti bir araya getiren birçok unsur vardır. Tamamlayıcı dokunuşlar da diyebileceğimiz tat vermek, lezzet kazandırmak için en eski zamanlardan bu yana insanların baharatı, otları, bitki köklerini, ağaç yapraklarını/dallarını kullandıkları bilinmektedir. Bu noktada hangi otun, baharatın hangi tada sahip olduğu, yemeklere nasıl uyum sağlayacağı, tat bileşenleri, besin içerikleri önem kazanmaktadır. Bu bilgiler her ne kadar deneyimsel öğrenme sonucu gündelik hayata girmiş olsa da zaman içinde bilimsel bilginin de artmasıyla sonradan öğrenilen, merak edilen bir boyut kazanmıştır. Özellikle ekol mutfaklar olarak bilinen ulusal mutfakların bu bilgilerden elde ettiği deneyimler sonucu soslar ortaya çıkmış ve lezzetlendirme süreçlerinde mutfakların olmazsa olması konumuna gelmişlerdir. Ayrıca bu otların, baharatın nasıl yetiştiği, nasıl saklandığı, arta kalan kısımlarının nasıl değerlendirildiği ve mutfaklarda nasıl kullanıldığı da ilgilileri tarafından merak edilmektedir. Tam bu noktada hem akademik alanda yer alan akademisyenlere, öğrencilere kaynak sunma hem de sektör paydaşlarına ulaşma düşüncesi ile bu eser kaleme alınmıştır.

      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Stok Kodu
      :
      9786052548868
      Boyut
      :
      16x24
      Sayfa Sayısı
      :
      608
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2023
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      351,00   
      351,00   
      2
      175,50   
      351,00   
      3
      117,00   
      351,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      351,00   
      351,00   
      2
      175,50   
      351,00   
      3
      117,00   
      351,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      351,00   
      351,00   
      2
      175,50   
      351,00   
      3
      117,00   
      351,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      351,00   
      351,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat