Türkiye Türkçesi Dil Bilgisi IITürkiye Türkçesi Şekil Bilgisi
“Türkiye Türkçesi Şekil Bilgisi”, yazarı tarafından seri hâlinde yayınlanması düşünülen “Türkiye Türkçesi Dil Bilgisi” kitaplarının ikincisidir. Daha önce, serinin 1. kitabı olan “Türkiye Türkçesi Ses Bilgisi” yayımlanmıştı.
Bu çalışmanın alanla ilgili diğer çalışmalardan ayrılan, kendine özgü bir yapısı var: Konulara, yazarının özgün yaklaşımlarının sunulması. Bunda da yazarın amacı; Türkçenin kurallarını, dil bilgisini; alışılmışın dışında, daha kolay, daha kullanılabilir, daha sevdirilebilir bir şekilde sunmak.
Kitap, 9 bölümden oluşmaktadır: 1. bölümde, “Şekil (Biçim/Yapı) Bilgisi; Tanımı, Adlandırılması ve Amacı”; 2. bölümde, “Dünya Dilleri ve Türkçe”; 3. bölümde, “Yapıları Bakımından Sözcükler”, 4. bölümde, “Türkiye Türkçesinde Ses Birliktelikleri”; 5. bölümde, “Anlamlı Birliktelikler (Kökler)”; 6. bölümde, “Sözlükler”; 7. bölümde “Anlamsız Birliktelikler (Ekler)”; 8. bölümde, “Sözcük İncelemeleri (Kök ve Ek Bulma İşlemleri)”; 9. Bölümde “Türkiye Türkçesi Şekil Bilgisi İçin Başucu Kaynakları” konuları ele alınmıştır.
Kitabın, yazarının ifadesiyle “ağzımızdaki tadımız” Türkçeye bir hizmet olması temennisiyle…
----------------
- Açıklama
“Türkiye Türkçesi Şekil Bilgisi”, yazarı tarafından seri hâlinde yayınlanması düşünülen “Türkiye Türkçesi Dil Bilgisi” kitaplarının ikincisidir. Daha önce, serinin 1. kitabı olan “Türkiye Türkçesi Ses Bilgisi” yayımlanmıştı.
Bu çalışmanın alanla ilgili diğer çalışmalardan ayrılan, kendine özgü bir yapısı var: Konulara, yazarının özgün yaklaşımlarının sunulması. Bunda da yazarın amacı; Türkçenin kurallarını, dil bilgisini; alışılmışın dışında, daha kolay, daha kullanılabilir, daha sevdirilebilir bir şekilde sunmak.
Kitap, 9 bölümden oluşmaktadır: 1. bölümde, “Şekil (Biçim/Yapı) Bilgisi; Tanımı, Adlandırılması ve Amacı”; 2. bölümde, “Dünya Dilleri ve Türkçe”; 3. bölümde, “Yapıları Bakımından Sözcükler”, 4. bölümde, “Türkiye Türkçesinde Ses Birliktelikleri”; 5. bölümde, “Anlamlı Birliktelikler (Kökler)”; 6. bölümde, “Sözlükler”; 7. bölümde “Anlamsız Birliktelikler (Ekler)”; 8. bölümde, “Sözcük İncelemeleri (Kök ve Ek Bulma İşlemleri)”; 9. Bölümde “Türkiye Türkçesi Şekil Bilgisi İçin Başucu Kaynakları” konuları ele alınmıştır.
Kitabın, yazarının ifadesiyle “ağzımızdaki tadımız” Türkçeye bir hizmet olması temennisiyle…
----------------
Stok Kodu:9786256652972Boyut:16x24Sayfa Sayısı:176Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2024 Mayıs
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim216,75216,752108,38216,75372,25216,75Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim216,75216,752108,38216,75372,25216,75Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim216,75216,752108,38216,75372,25216,75Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim216,75216,752--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
