Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%25
Sofranın Sergüzeşti Tülin Ural

Sofranın SergüzeştiTürkiye’de ve Dünyada Yeme – İçme Kültürü

Liste Fiyatı : 175,00TL
İndirimli Fiyat : 131,25TL
Kazancınız : 43,75TL
Taksitli fiyat : 3 x 43,75TL
Havale/EFT ile : 128,63TL
%25
Temin süresi 3 iş günüdür.
9786051859828
114845
Sofranın Sergüzeşti
Sofranın Sergüzeşti Türkiye’de ve Dünyada Yeme – İçme Kültürü
131.25

Sofranın Sergüzeşti
Tülin Ural, Sofranın Sergüzeşti’nde yer alan denemelerde, en tabii ve evrensel ihtiyacımız olan yemek yemenin, esasında tabiattan uzaklaşma anlamına da gelen uygarlık ve kültürün eliyle nasıl dönüştüğünü örnekler üzerinden anlatıyor. Yeryüzündeki varlığımıza mutfaktan ve sofradan başlayarak bakarken yeme-içmenin geçmişine, Türkiye’de aldığı kimi biçimlere ve çeşitli kültürel ürünlerde nasıl temsil edildiğine tarihsel ve sosyolojik açılardan yaklaşıyor. Bu denemelerde, adabımuaşeretin olası dönemeçleri ve anlamları, lezzet standardımızdaki dönüşümler, modernleşmenin ve küreselleşme sürecinin mutfak üzerindeki etkilerine dair ipuçları bulacak ve sofranın tarihinde bir yolculuğa çıkacaksınız.

Everest Yayınları, Aş Kitaplığı dizisinin ilk kitabını gururla sunar. Aş Kitaplığı gastronomi, mutfak, lezzet temalarını edebiyat, tarih, sosyoloji gibi geniş bir yelpazede irdeleyen eserleri bir araya getirmeyi ve okura yeme-içmenin keyfini kitap sayfalarında yaşatmayı amaçlıyor. Bu dizide, gıda zincirinin tarımdan başlayarak tüm aşamalarını, yani topraktan, dalından sofraya gelmesine kadarki her adımı merkezine alan roman, hikâye ve öyküler, sosyal bilimler alanından araştırmalar ve tematik çalışmalar bulacaksınız.

  • Açıklama
    • Sofranın Sergüzeşti
      Tülin Ural, Sofranın Sergüzeşti’nde yer alan denemelerde, en tabii ve evrensel ihtiyacımız olan yemek yemenin, esasında tabiattan uzaklaşma anlamına da gelen uygarlık ve kültürün eliyle nasıl dönüştüğünü örnekler üzerinden anlatıyor. Yeryüzündeki varlığımıza mutfaktan ve sofradan başlayarak bakarken yeme-içmenin geçmişine, Türkiye’de aldığı kimi biçimlere ve çeşitli kültürel ürünlerde nasıl temsil edildiğine tarihsel ve sosyolojik açılardan yaklaşıyor. Bu denemelerde, adabımuaşeretin olası dönemeçleri ve anlamları, lezzet standardımızdaki dönüşümler, modernleşmenin ve küreselleşme sürecinin mutfak üzerindeki etkilerine dair ipuçları bulacak ve sofranın tarihinde bir yolculuğa çıkacaksınız.

      Everest Yayınları, Aş Kitaplığı dizisinin ilk kitabını gururla sunar. Aş Kitaplığı gastronomi, mutfak, lezzet temalarını edebiyat, tarih, sosyoloji gibi geniş bir yelpazede irdeleyen eserleri bir araya getirmeyi ve okura yeme-içmenin keyfini kitap sayfalarında yaşatmayı amaçlıyor. Bu dizide, gıda zincirinin tarımdan başlayarak tüm aşamalarını, yani topraktan, dalından sofraya gelmesine kadarki her adımı merkezine alan roman, hikâye ve öyküler, sosyal bilimler alanından araştırmalar ve tematik çalışmalar bulacaksınız.

      Stok Kodu
      :
      9786051859828
      Boyut
      :
      13x20
      Sayfa Sayısı
      :
      288
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      131,25   
      131,25   
      2
      65,63   
      131,25   
      3
      43,75   
      131,25   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      131,25   
      131,25   
      2
      65,63   
      131,25   
      3
      43,75   
      131,25   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      131,25   
      131,25   
      2
      65,63   
      131,25   
      3
      43,75   
      131,25   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      131,25   
      131,25   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat