Gastronomiye Giriş
TANITIM YAZISI
Gastronomiye Giriş, öncelikle gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri
için bir ders kitabı olarak tasarlanmış olsa da, yiyecek-içecek sektöründe çalışan
profesyonellerin, aşçıların, gıda mühendislerin, gıda teknikerlerin, diyetisyenlerin
ve gastronomiye ilgi duyan herkesin faydalanabileceği bir kaynak niteliğindedir.
Bölüm 1 Gastronomi ile İlgili Temel Kavramlar
Elif DEMİRBİLEK ASLAN
Bölüm 2 Yemek Tarihi
Arzu DURUKAN
Bölüm 3 Gastronominin Tarihsel Gelişimi
Ecem AKAY
Kadriye TÜRKEŞSİZ
Bölüm 4 Gastronomide Gıda Bilimleri
Vasfiye Hazal ÖZYURT
Bölüm 5 Gastronomi Turizmi
Gizem KANDEMIR ALTUNEL
Bölüm 6 Dünya ve Türk Mutfak Kültürleri
Murat AY
Erkin GÜNEŞ
Şevket SEFA
Bölüm 7 Yiyecek İçecek İşletmelerine Giriş
Ayşenur BİŞİREN
Kansu GENÇER
Bölüm 8 Ön İşlemler ve Temel Pişirme Teknikleri
Yaşar Bülent KARAOĞLU
İbrahim Evrin YAKUPOĞLU
Gözde KUTLU
Bölüm 9 Servis Yöntemleri
İbrahim Evrin YAKUPOĞLU
Yaşar Bülent KARAOĞLU
Gözde KUTLU
Bölüm 10 Gastronomide Duyusal Değerlendirme ve Lezzet Algısı
Nurten BEYTER
Bölüm 11 Gastronomide Hijyen ve Sanitasyon
Furkan DEMİRGÜL
Bölüm 12 Gastronomide İş Sağlığı ve Güvenliği
Serkan ÇALIŞKAN
Özge Çaylak DÖNMEZ
Bölüm 13 Gastronomide Meslek Etiği
Tansu YOMRALIOĞLU
Neslihan SERÇEOĞLU
Bölüm 14 Gastronomide Güncel Yaklaşımlar
Mehmet KABACIK
- Açıklama
TANITIM YAZISI
Gastronomiye Giriş, öncelikle gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri
için bir ders kitabı olarak tasarlanmış olsa da, yiyecek-içecek sektöründe çalışan
profesyonellerin, aşçıların, gıda mühendislerin, gıda teknikerlerin, diyetisyenlerin
ve gastronomiye ilgi duyan herkesin faydalanabileceği bir kaynak niteliğindedir.
Bölüm 1 Gastronomi ile İlgili Temel Kavramlar
Elif DEMİRBİLEK ASLAN
Bölüm 2 Yemek Tarihi
Arzu DURUKAN
Bölüm 3 Gastronominin Tarihsel Gelişimi
Ecem AKAY
Kadriye TÜRKEŞSİZ
Bölüm 4 Gastronomide Gıda Bilimleri
Vasfiye Hazal ÖZYURT
Bölüm 5 Gastronomi TurizmiGizem KANDEMIR ALTUNEL
Bölüm 6 Dünya ve Türk Mutfak Kültürleri
Murat AY
Erkin GÜNEŞ
Şevket SEFA
Bölüm 7 Yiyecek İçecek İşletmelerine Giriş
Ayşenur BİŞİREN
Kansu GENÇER
Bölüm 8 Ön İşlemler ve Temel Pişirme Teknikleri
Yaşar Bülent KARAOĞLU
İbrahim Evrin YAKUPOĞLU
Gözde KUTLU
Bölüm 9 Servis Yöntemleri
İbrahim Evrin YAKUPOĞLU
Yaşar Bülent KARAOĞLU
Gözde KUTLU
Bölüm 10 Gastronomide Duyusal Değerlendirme ve Lezzet Algısı
Nurten BEYTER
Bölüm 11 Gastronomide Hijyen ve Sanitasyon
Furkan DEMİRGÜL
Bölüm 12 Gastronomide İş Sağlığı ve Güvenliği
Serkan ÇALIŞKAN
Özge Çaylak DÖNMEZ
Bölüm 13 Gastronomide Meslek Etiği
Tansu YOMRALIOĞLU
Neslihan SERÇEOĞLU
Bölüm 14 Gastronomide Güncel Yaklaşımlar
Mehmet KABACIKStok Kodu:9786253754549Boyut:16x24Sayfa Sayısı:479Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2025
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim520,00520,002260,00520,003173,33520,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim520,00520,002260,00520,003173,33520,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim520,00520,002260,00520,003173,33520,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim520,00520,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
