Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Temel Gıda Mikrobiyolojisi Bibek Ray

Temel Gıda Mikrobiyolojisi

Liste Fiyatı : 420,00TL
İndirimli Fiyat : 336,00TL
Kazancınız : 84,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 112,00TL
Havale/EFT ile : 329,28TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786053205432
36353
Temel Gıda Mikrobiyolojisi
Temel Gıda Mikrobiyolojisi
336.00
Gıda Mikrobiyolojisi, bilimsel gelişmelere açık, modern ve uygulamalı bir bilim dalıdır. Aynı zamanda teknolojik yeniliklerin en hızlı bir şekilde uygulandığı alanlardan birisidir. Bu anlamda Gıda Mikrobiyolojisinin altın çağına girdiği söylenebilir. Gıda Mikrobiyolojisinin temelini oluşturan her üç alanında da – faydalı mikroorganizmaların, bozulma yapan mikroorganizmaların ve patojenlerin mikrobiyolojisi – gelişmeler inanılmaz bir hızla devam etmektedir. Bir zamanlar sadece koloni sayılarak ve koloni özelliklerinin incelenmesine dayalı olarak yapılan basit işlemlerin yerini günümüzde, genom dizilemeleri veya biyosensörler kullanılarak yapılan daha sofistike yöntem ve uygulamalar almıştır.
Bu gelişmeleri yakalayan Temel Gıda Mikrobiyolojisi, “yeni ve yeni ortaya çıkan gıda kaynaklı patojenler ve patojenez mekanizmasının açıklanması” gibi, gıda kaynaklı hastalıklarla ilişkili konuları daha geniş şekilde kapsar. Kitabın yazarları uzun yıllar edindikleri deneyimlerini, bilgi ve yeni gelişmeleri de içerecek şekilde kaleme alarak ortaya koydukları bu eserde; farklı gıda çeşitlerinde kontrol yöntemlerinin etkin bir şekilde uygulanması gibi konulara da ayrıntılı bir şekilde yer vermişlerdir. Bu bilgiler, mikroorganizmaların yol açtığı bozulmaların azaltılması konusunun anlaşılmasına da katkı sağlayacaktır. 
Bu baskıda yer alan yenilikler
Mikroorganizmalarda tutunma ve biyofilm oluşumu ile ilgili yeni bir bölüm
Bakterilerin gıdada gelişmeleri ve bakterilerde çoğunluk algısı
Patojenlerin kontrol ve saptanması ile ilgili yeni uygulamalar
Bağırsaklardaki yararlı mikrobiyota ve patojenlerin, kronik hastalıkların ve obezitenin kontrolünde probiyotiklerin kullanılması konularında güncel bilgiler
Gıdanın korunmasında nanoteknoloji
Cronobacter sakazaki, E.coli O104:H4, Clostridium difficile ve Nipah virus gibi yeni patojenlere ait bilgiler
Su ürünleri ile ilgili toksinlere ait kapsamlı bir liste
Yeni antimikrobiyal bileşikler örneğin; polilisin, laktoferrin, laktoperoksidaz, ovotransferrin, defensinler ile tıbbi bitkiler ve baharatlar ile ilgili güncel bilgiler
Infrared ısıtma ve plazma teknolojileri gibi modern gıda işleme teknolojileri ile ilgili güncel bilgiler
Okuyuculardan gelen geri dönüşler de dikkate alınarak ve yüksek standart korunarak hazırlanan bu baskıda, çok daha kolaylıkla izlenebilen şekil ve açıklamalara yer verilmiştir. Bölümler, bilgilerin mantıksal bir sıra ile birbirini takip edeceği ve tamamlayacağı bir şekilde düzenlenmiştir. Temel Gıda Mikrobiyolojisi kitabı; lisans ve lisans üstü öğrenciler, akademisyenler ve araştırıcıların Gıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Güvenliği/Güvenilirliği ile ilgili tüm konularda yararlanabilecekleri temel bir kaynaktır.
  • Açıklama
    • Gıda Mikrobiyolojisi, bilimsel gelişmelere açık, modern ve uygulamalı bir bilim dalıdır. Aynı zamanda teknolojik yeniliklerin en hızlı bir şekilde uygulandığı alanlardan birisidir. Bu anlamda Gıda Mikrobiyolojisinin altın çağına girdiği söylenebilir. Gıda Mikrobiyolojisinin temelini oluşturan her üç alanında da – faydalı mikroorganizmaların, bozulma yapan mikroorganizmaların ve patojenlerin mikrobiyolojisi – gelişmeler inanılmaz bir hızla devam etmektedir. Bir zamanlar sadece koloni sayılarak ve koloni özelliklerinin incelenmesine dayalı olarak yapılan basit işlemlerin yerini günümüzde, genom dizilemeleri veya biyosensörler kullanılarak yapılan daha sofistike yöntem ve uygulamalar almıştır.
      Bu gelişmeleri yakalayan Temel Gıda Mikrobiyolojisi, “yeni ve yeni ortaya çıkan gıda kaynaklı patojenler ve patojenez mekanizmasının açıklanması” gibi, gıda kaynaklı hastalıklarla ilişkili konuları daha geniş şekilde kapsar. Kitabın yazarları uzun yıllar edindikleri deneyimlerini, bilgi ve yeni gelişmeleri de içerecek şekilde kaleme alarak ortaya koydukları bu eserde; farklı gıda çeşitlerinde kontrol yöntemlerinin etkin bir şekilde uygulanması gibi konulara da ayrıntılı bir şekilde yer vermişlerdir. Bu bilgiler, mikroorganizmaların yol açtığı bozulmaların azaltılması konusunun anlaşılmasına da katkı sağlayacaktır. 
      Bu baskıda yer alan yenilikler
      Mikroorganizmalarda tutunma ve biyofilm oluşumu ile ilgili yeni bir bölüm
      Bakterilerin gıdada gelişmeleri ve bakterilerde çoğunluk algısı
      Patojenlerin kontrol ve saptanması ile ilgili yeni uygulamalar
      Bağırsaklardaki yararlı mikrobiyota ve patojenlerin, kronik hastalıkların ve obezitenin kontrolünde probiyotiklerin kullanılması konularında güncel bilgiler
      Gıdanın korunmasında nanoteknoloji
      Cronobacter sakazaki, E.coli O104:H4, Clostridium difficile ve Nipah virus gibi yeni patojenlere ait bilgiler
      Su ürünleri ile ilgili toksinlere ait kapsamlı bir liste
      Yeni antimikrobiyal bileşikler örneğin; polilisin, laktoferrin, laktoperoksidaz, ovotransferrin, defensinler ile tıbbi bitkiler ve baharatlar ile ilgili güncel bilgiler
      Infrared ısıtma ve plazma teknolojileri gibi modern gıda işleme teknolojileri ile ilgili güncel bilgiler
      Okuyuculardan gelen geri dönüşler de dikkate alınarak ve yüksek standart korunarak hazırlanan bu baskıda, çok daha kolaylıkla izlenebilen şekil ve açıklamalara yer verilmiştir. Bölümler, bilgilerin mantıksal bir sıra ile birbirini takip edeceği ve tamamlayacağı bir şekilde düzenlenmiştir. Temel Gıda Mikrobiyolojisi kitabı; lisans ve lisans üstü öğrenciler, akademisyenler ve araştırıcıların Gıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Güvenliği/Güvenilirliği ile ilgili tüm konularda yararlanabilecekleri temel bir kaynaktır.
      Stok Kodu
      :
      9786053205432
      Boyut
      :
      17x24
      Sayfa Sayısı
      :
      656
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2021 Ekim
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      336,00   
      336,00   
      2
      168,00   
      336,00   
      3
      112,00   
      336,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      336,00   
      336,00   
      2
      168,00   
      336,00   
      3
      112,00   
      336,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      336,00   
      336,00   
      2
      168,00   
      336,00   
      3
      112,00   
      336,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      336,00   
      336,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat