Kanatlı Hayvan Yetiştirme
ÖZET
“Kanatlı Hayvan Yetiştirme” başlığı altında sunulan bu kitap- diğerlerinden farklı
olarak-Zootekni alanında lisans eğitimi gören öğrencilere verilmekte olan ve aynı ismi
taşıyan ders için güncel bir kaynak oluşturması hedefi ile hazırlanmıştır. Bu amaçla
farklı üniversitelerde Zootekni Bölümü öğrencilerine kanatlı hayvan yetiştiriciliği
konusunda zorunlu ders olarak verilmekte olan ders içerikleri incelenerek kitap
içeriğinde olabildiğince ortak bir zemin oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu kitap tavukçuluk
alanında temel bir kaynak kitap olarak tasarlanmamıştır. Ders içeriği ile uyumlu olarak
tavuk yetiştiriciliği ile bilgilere ağırlık verilmekle birlikte hindi ve diğer kanatlı
türlerinin yetiştiriciliğine dair bilgiler de sunulmuştur. Kanatlı hayvanların beslenmesi
hemen tüm öğretim programlarında ayrı bir ders olarak okutulduğu için kanatlıların
beslenmesine ilişkin ayrı bölüm açılmamıştır.
Dolayısı ile “Kanatlı Hayvan Yetiştirme” dersi içeriğinde verilemeyen detaylar için
mevcut temel kitaplar başvuru kaynağı olmaya devam edecektir. Ayrıca, bu kitabın
yurtiçi öğrenci değişim programları ve yaz okulu öğrencileri dikkate alındığında ortak
bir bilgi platformu oluşturacağı düşünülmektedir.
Bu kapsamda kitap içeriğini oluşturan toplam 13 bölüm 9 farklı Üniversiteden (alfabetik
sıra ile: Ankara, Adnan Menderes, Bursa Uludağ, Çanakkale Onsekiz Mart, Çukurova,
Ege, Ondokuz Mayıs, Selçuk ve Yozgat Bozok Üniversitesi) değerli bilim insanlarının
katkıları ile yazılmıştır. Ebette, derse zenginlik katacak olan dersi veren öğretim
üye/üyelerinin kişisel birikim ve deneyimleri olacaktır.
İÇİNDEKİLER
BÖLÜM 1 Dünyada ve Türkiye'de Kanatlı Hayvan
Yetiştiriciliğine Genel Bakış
Sezen ÖZKAN
Servet YALÇIN
BÖLÜM 2 Tavuğun Yapısal Özellikleri, Tavuk Irkları ve Hibritler
Türker SAVAŞ
Ali KARABAYIR
BÖLÜM 3 Tavuk Genetiği ve Islahı
Mustafa AKŞİT
Aydın İPEK
BÖLÜM 4 Yumurta, Besin Değeri ve Kalite Özellikleri
Çiğdem ŞEREMET
BÖLÜM 5 Kuluçkahane Yönetimi ve Embriyonik Gelişim
Serdar ÖZLÜ
BÖLÜM 6 Tavukçulukta Kümesler ve Donanımlar
Özer Hakan BAYRAKTAR
İskender YILDIRIM
Ali AYGÜN
BÖLÜM 7 Etlik Piliç Yetiştiriciliği
Servet YALÇIN
BÖLÜM 8 Etlik Piliç Kesimi
Servet YALÇIN
BÖLÜM 9 Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği
Mikail BAYLAN
Kadriye KURŞUN
BÖLÜM 10 Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği
Aydın İPEK
Mustafa AKŞİT
BÖLÜM 11 Hindi Yetiştiriciliği
Sezen ÖZKAN
BÖLÜM 12 Alternatif Kanatlı Türlerinin Genel Verim Özellikleri
Mehmet Akif BOZ
Kadir ERENSOY
Ahmet UÇAR
Musa SARICA
BÖLÜM 13 Kanatlı Yetiştiriciliğinde Sağlık Koruma
Ali USLU
- Açıklama
ÖZET
“Kanatlı Hayvan Yetiştirme” başlığı altında sunulan bu kitap- diğerlerinden farklı
olarak-Zootekni alanında lisans eğitimi gören öğrencilere verilmekte olan ve aynı ismi
taşıyan ders için güncel bir kaynak oluşturması hedefi ile hazırlanmıştır. Bu amaçla
farklı üniversitelerde Zootekni Bölümü öğrencilerine kanatlı hayvan yetiştiriciliği
konusunda zorunlu ders olarak verilmekte olan ders içerikleri incelenerek kitap
içeriğinde olabildiğince ortak bir zemin oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu kitap tavukçuluk
alanında temel bir kaynak kitap olarak tasarlanmamıştır. Ders içeriği ile uyumlu olarak
tavuk yetiştiriciliği ile bilgilere ağırlık verilmekle birlikte hindi ve diğer kanatlı
türlerinin yetiştiriciliğine dair bilgiler de sunulmuştur. Kanatlı hayvanların beslenmesi
hemen tüm öğretim programlarında ayrı bir ders olarak okutulduğu için kanatlıların
beslenmesine ilişkin ayrı bölüm açılmamıştır.
Dolayısı ile “Kanatlı Hayvan Yetiştirme” dersi içeriğinde verilemeyen detaylar için
mevcut temel kitaplar başvuru kaynağı olmaya devam edecektir. Ayrıca, bu kitabın
yurtiçi öğrenci değişim programları ve yaz okulu öğrencileri dikkate alındığında ortak
bir bilgi platformu oluşturacağı düşünülmektedir.
Bu kapsamda kitap içeriğini oluşturan toplam 13 bölüm 9 farklı Üniversiteden (alfabetik
sıra ile: Ankara, Adnan Menderes, Bursa Uludağ, Çanakkale Onsekiz Mart, Çukurova,
Ege, Ondokuz Mayıs, Selçuk ve Yozgat Bozok Üniversitesi) değerli bilim insanlarının
katkıları ile yazılmıştır. Ebette, derse zenginlik katacak olan dersi veren öğretim
üye/üyelerinin kişisel birikim ve deneyimleri olacaktır.İÇİNDEKİLER
BÖLÜM 1 Dünyada ve Türkiye'de Kanatlı Hayvan
Yetiştiriciliğine Genel Bakış
Sezen ÖZKAN
Servet YALÇIN
BÖLÜM 2 Tavuğun Yapısal Özellikleri, Tavuk Irkları ve Hibritler
Türker SAVAŞ
Ali KARABAYIR
BÖLÜM 3 Tavuk Genetiği ve Islahı
Mustafa AKŞİT
Aydın İPEK
BÖLÜM 4 Yumurta, Besin Değeri ve Kalite Özellikleri
Çiğdem ŞEREMET
BÖLÜM 5 Kuluçkahane Yönetimi ve Embriyonik Gelişim
Serdar ÖZLÜ
BÖLÜM 6 Tavukçulukta Kümesler ve Donanımlar
Özer Hakan BAYRAKTAR
İskender YILDIRIM
Ali AYGÜN
BÖLÜM 7 Etlik Piliç Yetiştiriciliği
Servet YALÇIN
BÖLÜM 8 Etlik Piliç Kesimi
Servet YALÇIN
BÖLÜM 9 Yumurta Tavuğu YetiştiriciliğiMikail BAYLAN
Kadriye KURŞUN
BÖLÜM 10 Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği
Aydın İPEK
Mustafa AKŞİT
BÖLÜM 11 Hindi Yetiştiriciliği
Sezen ÖZKAN
BÖLÜM 12 Alternatif Kanatlı Türlerinin Genel Verim Özellikleri
Mehmet Akif BOZ
Kadir ERENSOY
Ahmet UÇAR
Musa SARICA
BÖLÜM 13 Kanatlı Yetiştiriciliğinde Sağlık Koruma
Ali USLUStok Kodu:9786253752552Boyut:16x24Sayfa Sayısı:406Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2025
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.000,001.000,002500,001.000,003333,331.000,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.000,001.000,002500,001.000,003333,331.000,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.000,001.000,002500,001.000,003333,331.000,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.000,001.000,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
