Sepetim (0) Toplam: 0,00TL

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

Liste Fiyatı : 350,00TL
İndirimli Fiyat : 315,00TL
Kazancınız : 35,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 105,00TL
Havale/EFT ile : 308,70TL
%10
Temin süresi 3 iş günüdür.
9786052547144
104882
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
315.00

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi adıyla sizlere sunulan bu kitap dört ana bölümden ve 35 başlıktan oluşmaktadır. Gastronomi biliminde yer alan tüm konuların işlendiği bir kitap olduğu için mevcut bilgi birikimini destekleyici önemli bir başyapıt olacağı düşünülmektedir. Kitabın Gastronomiye Giriş başlıklı birinci bölümünde; gastronomi ve gastronomiye ilişkin temel kavramlara yönelik bilgiler verilerek genelden özele doğru gastronomi turizmi kavramından önce gastronomi kavramına yönelik bilgiler verilmiştir. Kitabın Gastronomi Turizmi başlıklı ikinci bölümü gastronominin turizm faaliyetleri içerisindeki öneminin, özelliklerinin, arz ve talep boyutunun anlatıldığı kısımdır. Bu bölümde ayrıca gastronomi turizminin çeşitleri ile gastronominin kültürel kapsamı hakkında bilgiler yer almaktadır. Gastronominin Tarihsel Gelişimi başlıklı üçüncü bölümde gastronominin tarihsel gelişimine yer verilmiştir. Bu bölümde gastronomi kavramı tarih öncesi çağlardan itibaren ele alınmakta ve tarih çağlarında yemek kültürüne katkılar sağlayan uygarlıkların yeme-içme alışkanlıkları üzerinde durulmaktadır. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Anadolu mutfağının Orta Asya’dan günümüze geçirdiği evreler hakkında bilgi verilmekte, Türk mutfağının köklerini oluşturan Selçuklu mutfağı ile Osmanlı mutfağı üzerinde durulmaktadır. Gastronomide Yeni Trendler başlıklı dördüncü bölümde ise sürdürülebilir gastronomi, kültürel miras kapsamında gastronomi, sosyal medya ve gastronomi, gastronomi rotaları, gastronomi kurumları, gastronomi işletmelerinde kurumsallaşma, gastronomi konulu festivaller, gastronomi müzeleri, yeşil restoranlar, slow food- fast food, yenilebilir çiçekler ve yenilebilir böcekler, füzyon mutfak, moleküler gastronomi, fonksiyonel gıdalar, helal gıdalar, coğrafi işaretleme, sokak yemekleri, organik tarım ve dikey tarım, nörogastronomi, raw food, etnik restoranlar, Akdeniz beslenmesi, gastronomi turizminde permakültür çiftlikleri ve gastronominin resim sanatına etkisi başlıklarına yer verilmiştir.

  • Açıklama
    • Gastronomi ve Yiyecek Tarihi adıyla sizlere sunulan bu kitap dört ana bölümden ve 35 başlıktan oluşmaktadır. Gastronomi biliminde yer alan tüm konuların işlendiği bir kitap olduğu için mevcut bilgi birikimini destekleyici önemli bir başyapıt olacağı düşünülmektedir. Kitabın Gastronomiye Giriş başlıklı birinci bölümünde; gastronomi ve gastronomiye ilişkin temel kavramlara yönelik bilgiler verilerek genelden özele doğru gastronomi turizmi kavramından önce gastronomi kavramına yönelik bilgiler verilmiştir. Kitabın Gastronomi Turizmi başlıklı ikinci bölümü gastronominin turizm faaliyetleri içerisindeki öneminin, özelliklerinin, arz ve talep boyutunun anlatıldığı kısımdır. Bu bölümde ayrıca gastronomi turizminin çeşitleri ile gastronominin kültürel kapsamı hakkında bilgiler yer almaktadır. Gastronominin Tarihsel Gelişimi başlıklı üçüncü bölümde gastronominin tarihsel gelişimine yer verilmiştir. Bu bölümde gastronomi kavramı tarih öncesi çağlardan itibaren ele alınmakta ve tarih çağlarında yemek kültürüne katkılar sağlayan uygarlıkların yeme-içme alışkanlıkları üzerinde durulmaktadır. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Anadolu mutfağının Orta Asya’dan günümüze geçirdiği evreler hakkında bilgi verilmekte, Türk mutfağının köklerini oluşturan Selçuklu mutfağı ile Osmanlı mutfağı üzerinde durulmaktadır. Gastronomide Yeni Trendler başlıklı dördüncü bölümde ise sürdürülebilir gastronomi, kültürel miras kapsamında gastronomi, sosyal medya ve gastronomi, gastronomi rotaları, gastronomi kurumları, gastronomi işletmelerinde kurumsallaşma, gastronomi konulu festivaller, gastronomi müzeleri, yeşil restoranlar, slow food- fast food, yenilebilir çiçekler ve yenilebilir böcekler, füzyon mutfak, moleküler gastronomi, fonksiyonel gıdalar, helal gıdalar, coğrafi işaretleme, sokak yemekleri, organik tarım ve dikey tarım, nörogastronomi, raw food, etnik restoranlar, Akdeniz beslenmesi, gastronomi turizminde permakültür çiftlikleri ve gastronominin resim sanatına etkisi başlıklarına yer verilmiştir.

      Stok Kodu
      :
      9786052547144
      Boyut
      :
      16x24
      Sayfa Sayısı
      :
      856
      Basım Yeri
      :
      Ankara
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      315,00   
      315,00   
      2
      157,50   
      315,00   
      3
      105,00   
      315,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      315,00   
      315,00   
      2
      157,50   
      315,00   
      3
      105,00   
      315,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      315,00   
      315,00   
      2
      157,50   
      315,00   
      3
      105,00   
      315,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      315,00   
      315,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat