Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%10
Yemeğin Kültürel Temelleri Mustafa Aksoy

Yemeğin Kültürel Temelleri

Liste Fiyatı : 95,00TL
İndirimli Fiyat : 85,50TL
Kazancınız : 9,50TL
Taksitli fiyat : 3 x 28,50TL
Havale/EFT ile : 83,79TL
%10
Temin süresi 3 iş günüdür.
9786052547052
109933
Yemeğin Kültürel Temelleri
Yemeğin Kültürel Temelleri
85.50
Yemek, fiziki varlığının yanı sıra toplumların yaşayış ve düşünüş tarzlarını yansıtan sosyal bir göstergedir. Kutsal olduğu düşünülen kavramlardan bireylerin toplumsal yapıda işgal ettikleri yere kadar birçok unsuru yansıtan bu gösterge, toplumların kültürel kodlarını da bünyelerinde taşımaktadır. Söz konusu kodların doğru bir şekilde çözümlenmesi ve anlamlandırılması ise toplumları tanıma, iç dünyalarını anlama, sosyal hassasiyetlerini kavrama ve mukayese yapabilme noktasında önemli bir rol oynamaktadır.
Bu kitap yemek ve kültür kavramları arasındaki ilişkiyi farklı boyutlarıyla ele almak ve söz konusu kültürel kodların yoğun olarak hissedildiği bazı noktalara ışık tutmak için hazırlanmıştır.  İlişkisel bütünlük gözetilerek tasarlanan kitapta yemeğin kültürel temelleri ile ilişkilendirilen on iki bölüm bulunmaktadır. Söz konusu bölümler belirlenirken yemek ve kültür kavramlarını konu alan çalışmalar göz önünde bulundurulmuş ve literatürde ihmal edildiği düşünülen noktalara odaklanılmıştır. Bu bağlamda bölümlerde cinsiyet, statü, din, sanat, mitoloji, coğrafya, göç, kıtlık, tarih, lezzet algısı ve tekno kültür kavramları ile yemek arasındaki ilişkiye yönelik tespitlere yer verilmiştir.
  • Açıklama
    • Yemek, fiziki varlığının yanı sıra toplumların yaşayış ve düşünüş tarzlarını yansıtan sosyal bir göstergedir. Kutsal olduğu düşünülen kavramlardan bireylerin toplumsal yapıda işgal ettikleri yere kadar birçok unsuru yansıtan bu gösterge, toplumların kültürel kodlarını da bünyelerinde taşımaktadır. Söz konusu kodların doğru bir şekilde çözümlenmesi ve anlamlandırılması ise toplumları tanıma, iç dünyalarını anlama, sosyal hassasiyetlerini kavrama ve mukayese yapabilme noktasında önemli bir rol oynamaktadır.
      Bu kitap yemek ve kültür kavramları arasındaki ilişkiyi farklı boyutlarıyla ele almak ve söz konusu kültürel kodların yoğun olarak hissedildiği bazı noktalara ışık tutmak için hazırlanmıştır.  İlişkisel bütünlük gözetilerek tasarlanan kitapta yemeğin kültürel temelleri ile ilişkilendirilen on iki bölüm bulunmaktadır. Söz konusu bölümler belirlenirken yemek ve kültür kavramlarını konu alan çalışmalar göz önünde bulundurulmuş ve literatürde ihmal edildiği düşünülen noktalara odaklanılmıştır. Bu bağlamda bölümlerde cinsiyet, statü, din, sanat, mitoloji, coğrafya, göç, kıtlık, tarih, lezzet algısı ve tekno kültür kavramları ile yemek arasındaki ilişkiye yönelik tespitlere yer verilmiştir.
      Stok Kodu
      :
      9786052547052
      Boyut
      :
      16 x 24 cm
      Sayfa Sayısı
      :
      252
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2022
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      85,50   
      85,50   
      2
      42,75   
      85,50   
      3
      28,50   
      85,50   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      85,50   
      85,50   
      2
      42,75   
      85,50   
      3
      28,50   
      85,50   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      85,50   
      85,50   
      2
      42,75   
      85,50   
      3
      28,50   
      85,50   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      85,50   
      85,50   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat